La meva filosofia - Passada i tall

La meva filosofia - Passada i tall

Pensaments

 

En aquest espai intentaré reflectir la meva filosofia en relació a les experiències que he viscut a la meva vida dedicat al basquet, ja sigui com a jugador, entrenador (de tots els nivells  i categories), coordinador o fins i tot àrbitre o membre de junta de club.

Individualment, cada figura té la seva forma de treballar, en funció dels seus objectius. Però no té res a veure el que pot pensar un àrbitre del que pensa un coordinador o un membre de junta. Cada un té la seva manera d’interpretar el joc i la seva pròpia filosofia de com ha de ser. La pròpia Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha anat evolucionant la seva filosofia en el temps que ha existit. I sense deixar la competició, ha trobat fórmules per protegir la formació dels més petits.

Però no només la figura reflexa un pensament, si no que també hi han altres variables que poden alterar en gran mesura el punt de vista. Per exemple, un entrenador acostumat a formar equips amb jugadors/es que no han jugat mai abans o d’un nivell baix. De bon segur no tindrà la mateixa visió del basquet que un entrenador acostumat a portar equips de categoria sènior. Fins i tot també és molt diferent d’un entrenador de la seva pròpia categoria però d’un equip molt més desenvolupat i on la filosofia està més impregnada de competitivitat.

 

 

Experiències

 

Moltes vegades, en reflexionar sobre una situació, només ho mirem des d’una perspectiva i no tenim una visió més enllà que aquesta. El haver provat moltes facetes del món del basquet t’enriqueix considerablement i et permet no deixar fora de l’equació a cap d’elles.

Amb això no dic que la meva percepció sigui la millor, el meu propòsit és només oferir una opinió particular extreta de l’experiència personal.

En el apartat de Planificació d’un jugador podreu trobar la meva manera de veure el basquet i la construcció del jugador des de l’Escola en amunt.